カウンターの向こうのバリスタによるコーチング

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(English follows the Japanese below)

みなさま。こんにちは。コムPLUSのGrahamです。

なぜ私は何年もの間、あんなにラテアートがうまくいかなかったのでしょう?

その答えは、私にはコーチが必要だった、ということでした。

この10年間、私の一日は妻と自分のためにカフェラテを作ることから始まります。よくバリスタが楽々と作っている、あの美しいアートをイメージして毎日作ってきました。しかし残念なことに、結果はいつも二歳児が大きなクレヨンで描いたようなものがカップに浮かんでいるのです。うーん・・・

ある日のことです。東京の小さなコーヒーショップで、私はバリスタに自分の悩みを相談しました。彼は、私がいつもどうやって作っているのかをじっくりと黙って聞いた後、「ミルクの流れだけをコントロールしようとするのではなく、エスプレッソとミルクの両方でキャンバスを作るようにしたらどうなると思う?」と逆に質問をしてきました。彼の言っていることをイメージし終わらないうちに、彼は私をカウンターに招き入れ、実際に試させてくれました。そして片手にカップ、片手にミルクジャグを持った瞬間、急に自信が湧いてきたのです。出来上がったのは、今までで一番のラテアートでした。バリスタのコーチングスタイルの質問のおかげで、それから毎朝、私も妻もカフェラテを今までよりもっと楽しめるようになりました。

コーチングは、世界や問題を別の角度から見る視点を与えてくれます。トレーニングや練習は、新しい方法に慣れるのに役立ちます。この2つの手法は、異文化間コミュニケーションでも確実に使うことができます。コミュニケーションスタイルというものは、一人ひとりが考える“常識”に基づくものが多いので、考え方や行動が異なる人と成功を生み出す可能性を制限してしまいがちです。しかし、コーチングとトレーニングを活用すれば、お互いの能力を高める方法を見出すことができるのです。

コムプラスは、あなたがより美味しいコーヒーを淹れるお手伝いはできませんが、異文化間でのコミュニケーションをよりスムーズにするお手伝いをしています。

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Behind the counter Barista Coach

Why did my latte art look so bad for so many years? The answer, I needed a coach.

Over the last 10 years my daily routine has typically involved making a caffe latte for my wife and one for myself. And during that time, I have always tried to make the beautiful shapes that baristas seem to create so easily. Unfortunately, my results have always looked like a drawing by a 2-year-old child armed with large crayons. Ugh!

One day that changed. In a small coffee shop in Tokyo, I talked with the barista about my struggle. He asked me to describe the process that I used. He listened carefully and then asked me, “Instead of trying to only control the flow of the milk, what would happen if you tried to first create a canvas on the surface with the milk and the top layer of the espresso?” While the idea was still percolating in my brain, he invited me behind the counter to try. As I took the cup in one hand and the milk jug in the other, suddenly I felt a sense of freedom. And the result was the best latte art that I had ever made. Thanks to the Barista’s coaching style question, my wife and I are both enjoying our morning latte a little more each day. 

Coaching can help us look at the world and issues in a different way. Training and practice can help you get comfortable with new methods. These two points definitely apply to intercultural communication. One’s communication style is often a common-sense approach that limits success with people who think and behave differently. Coaching and training expand abilities.

ComPLUS won’t be able to help you make a better cup of coffee, but we will be able to help you communicate more smoothly across cultures.

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